Кателиеви МК | Кателиеви МК - Производство на сглобяеми дървени къщи, градински мебели и други продукти



 

Сглобяеми дървени къщи - Кателиеви Варна


Според сегашните европейски стандарти под наименованието дървена сглобяема сграда се разбира сграда, построена върху готов фундамент, съставена от предварително подготвени, високи колкото един етаж: панели, стени, обемни елементи на тавана, покриви и др. Те се произвеждат в заводски халета и се транспортират до строителната площадка, където се монтират.


Външните и вътрешните стени на сглобяемите къщи са изработени от дървена конструкция, в която има изолация от минерална вата. От външната страна  се закрепват OSB плочи. От вътрешната страна се монтира гипс картон, а от външната - парозащитна мембрана, топло и хидроизолация. Външно се довършват с различни видове мазилки, камък или дърво.
Покривът на сглобяемите къщи се покрива с материали според предпочитанията на клиента - керемиди, битумни керемиди, ондулин и др.
Подови покрития - в санитарните пощения - теракот, а в останалите , отново според предпочитанията на клиента - натурално дюшеме, ламинат или паркет.
Дограмата на сглобяемите къщи може да бъде изпълнена от дърво, пластмаса или алуминий.
Електрическата и водопроводната част се изпълняват съобразно международните нормативи.

Детайлите от дърво са термообработени и импрегнирани против плесени и гъбички и са пожароустойчиви.
Сглобяемите дървени къщи са подходящи за целогодишно обитаване. Цялостният монтаж се изпълнява от фирмата и при желание на клиента - до ключ.


Защо да изберем дървена сглобяема къща?
1. Качество
  Всички материали, използвани при производството на сглобяемите дървени къщи отговарят на изискванията на БДС и EN.
2. Разпределение
  От изключителна голяма важност е, че конструкциите на сглобяемите сгради заемат максимум 18% от застроената площ по плана на всяка използваема равнина, което е със 7-10%  по-малко  в сравнение с  монолитното строителство със зидария, при същата планирана площ и сравними U-стойности на коефициента на топлопреминаване.
- дървените сглобяеми сгради могат да бъдат с разпределение, подходящо и за офиси, административни сгради, детски градини, общежития и т.н.
3.Енергоспестяване
   Дървесината представлява идеалният строителен материал. Запълването на стените при сглобяемото строителство в повечето случаи се изпълнява от минерална вата с ? = 0.035 W/(m.К). Допълващо чрез външни пластове от изолационен материал – полистирол, с ? около 0.04 W/(m.K), могат да се постигнат в сравнение с обичайното масивно строителство с тухли или бетон много по-благоприятни топлоизолационни стойности при еднакви или дори по-малки дебелини  на стените и на другите строителни детайли.
  Защо нискоенергийните и пасивните къщи се изпълняват предимно по методите на сглобяемото строителство? Защото топлоизолацията на правилно изпълнените дървени сглобяеми къщи е многократно по-голяма от тази и на най-добре построените монолитни сгради, при което не се нарушават нито естетическите критерии, нито функционалните характеристики на жилището.
4. Устойчивост на земетръс:
   При дървените монтажни къщи липсват монолитни/неподвижни/ връзки и сглобките позволяват определено разместване, без да се разрушават. Друго предимство е ниското тегло на сградата и малките инерционни сили, които се получават при земетресение и свлачища.
5. Запазване  на стойността
  Сглобяемите дървени къщи могат да имат дълъг технически живот, т.е.периодът от построяването до събарянето им е напълно сравним с тези на останалите сгради.
  Дървените сглобяеми къщи ще намират все повече поддръжници поради отличната си зимна и лятна топлозащита и много добрата въздушна уплътненост.
  Модерните дървени къщи днес отговарят на най-високите бъдещи изисквания. Изброените дотук фактори повишават търговската стойност на сградите, но същевременно удължават техния живот и дори след дълга употреба те запазват своята цена.
6. Екология
  Всички материали, използвани при строителството на дървените сглобяеми къщи, са от естествени суровини, които не вредят на човешкото здраве.В дървените монтажни сгради се употребяват продукти, за чието преработване е изразходвано минимално количество енергия от невъзобновяеми ресурси, което ги прави наистина „зелени” или „еко” къщи.

Меню

Начало
За нас
Актуално
Полезно
Контакти
Сглобяеми къщи

Обща информация
Типови проекти
Галерия сглобяеми дървени къщи
Галерия градински къщи, бунгала
Галерия дървени конструкции
Контакти

тел. Варна: 0888 525 880

Email: katelievi@katelievi.com



2024, Всички права запазени. Политика за защита на личните данни